Duurzaam

e•bloom building sustainable partnerships B.V. is de groenste e•bloemist van Europa! Wij zijn er trots op onderdeel uit te maken van Groenland B.V. Binnen Groenland is duurzaamheid verankerd in de gehele bedrijfsvoering. Dit uit zich in een hoge mate van ecologisch bewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid. In het maken van keuzes wegen wij de impact voor mens en milieu zwaar mee met als doel een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst.

We verwerken zoveel mogelijk biologisch- en ecologisch geteelde producten. Ook opereren wij vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand op Green Park Aalsmeer.

Alle feiten op een rijtje:

 • Duurzaam pand
  Wij werken vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand wat bestaat uit 100% herbruikbaar beton en is uitgerust met een WTW-unit. Met de restwarmte van de koelcellen en vanuit de productiehallen verwarmen en koelen we de kantoorruimtes.
 • Zonnepanelen
  Wij gebruiken alleen duurzame (groene) energie en hebben daarom geen gasaansluiting. De 4.730 zonnepanelen op de daken voorzien grotendeels in onze elektriciteitsbehoefte.
 • Elektrisch rijden
  Met ruim 60 laadpalen stimuleren we collega’s en partners om elektrisch te rijden van en naar het werk, leveranciers en klanten. Ook onze tijdelijke krachten worden elektrisch vervoerd met busjes die op zelf opgewekte stroom rijden. En we kunnen een deel van onze klanten en leveranciers bezoeken op onze elektrische fat-bikes.
 • Water- en afval recycling
  Wij zijn zelfvoorzienend in onze waterbehoefte. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd voor de bloemen en het afvalwater wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt voor de toiletten in ons pand. Afval sorteren we zorgvuldig om het te kunnen hergebruiken. Zo zijn er in onze productieruimte een kartonpers en afvoerband voor kartonnen bloemverpakkingen. Ons doel om in 2020 ons plasticgebruik met 50% te verminderen hebben we ruimschoots behaald.
 • Sedum daken
  Op de daken rondom ons pand is 140 m² aan duurzaam sedum dak geplaatst. Deze daken zorgen voor een goede isolatie, dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot en nemen fijnstof op. Datzelfde geldt voor de grote bomen rondom onze panden.
 • e•bee
  Rondom ons pand vind je een bijenhotel, meerdere insectenhotels en een heus bijenvolk van ruim 30.000 bijen. Onze collega Lieke houdt als imker het welzijn van de bijen nauwlettend in de gaten. Middels het e•bee programma steunen we ons eigen bijenvolk en zorgen we ook voor nieuwe volken. Dit doen we door naast een stuk promotie voor de bijen ook een klein bedrag te reserveren per verkocht boeket. Zo kan iedereen op een natuurlijke manier zijn steentje bijdragen aan dit mooie en belangrijke initiatief.
 • Certificering
  Wij werken op een transparante wijze met onze leveranciers en kennen de herkomst van onze producten. Ook in de toepassing van de overige materialen weten we precies waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Onze kwekers en andere toeleveranciers worden met de grootste zorg geselecteerd. Alles dagvers en duurzaam en gericht op zo min mogelijk afval en een neutrale carbon footprint.
  Dit alles is ook terug te zien in de certificaten die wij hebben behaald. Zoals: ISO 9001:2015 + ISO 14001:2015 + Global G.A.P. CoC + GGN label + FSC + MPS Florimark trade + Fairtrade + Amfori BSCI. Ook zijn we sinds 2019 aangesloten bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI).